Hoppa till sidans innehåll

Dubbla vinster för Maria

09 JUL 2009 11:03
Maria Pelvén gjorde i helgen tävlingsdebut i singelsculler i helgens roddregatta i Sorö. Hon tävlade i damernas begynnerklass som avgjordes över 1000m. Debuten utfördes på bästa möjliga sätt och Maria vann båda dagarnas tävlingar efter mycket fin rodd.
  • Skapad: 09 JUL 2009 11:03

Peter (som hjälpt Maria med träningen): "Maria har en enorm potential inom rodd och har gått frammåt med stormsteg under säsongen". Tävlingen i Sorö var ett skönt kvitto att träningen gett resultat. Nästa tävling är det dags att tävla mot eliten i Damer Senior A där det är dubbla distansen som gäller. "Det ska bli mycket intressant att se vad hon kan göra där. Det blir tufft motstånd men 2000m är egentligen en sträcka som bör passa henne bättre, menar Peter".
För Peters del blev det en dystrare tävling där han fick bryta. Efter succéloppet i Farsta för fyra veckor sedan har han brottats med en elak förkylning. "Med facit i hand var det lite väl optimistiskt att tävla redan nu, berättar Peter". "Det är frustrerande men jag för helt enkelt åka hem, slita hårt på träningarna och se till att komma tillbaka i samma fina form som tidigare"

Skribent: Peter Berg

Postadress:
Helsingborgs RK - Rodd
Båthusgatan 11
25267 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46703292430
E-post: This is a mailto link

Se all info